Broken Sword 1 nie mogę zapisać ani wczytać
Autor Wiadomość
 mtxmototrax7 

Informacje
Aktualnie gram w: Broken Sword - the Shadow of templars
Dołączył: 28 Cze 2016
Posty: 1
Wysłany: 2016-06-28, 19:41   Broken Sword 1 nie mogę zapisać ani wczytać

Cześć.
Jak w temacie. Chciałem sobie zagrać w Broken Sword - the Shadow of Templars, ale kiedy chcę zapisać grę to wywala mi do pulpitu. Tak samo jest z wczytaniem. Jest ktoś w stanie coś na to poradzić?
 
 
 QiO 


Informacje
Aktualnie gram w: życie :<
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 08 Paź 2015
Posty: 358
Wysłany: 2016-06-28, 22:34   

Domyślam się, że mowa o oryginalnej wersji z 1996 a nie reedycji z 2010. W takim wypadku najlepiej użyć emulatora ScummVM. :-)

Emulator: https://www.scummvm.org/downloads/

Instrukcja instalacji:
http://wiki.scummvm.org/i...#Broken_Sword_1

Po polsku łopatologicznie:
Instalacja ScummVM ogranicza się do przeklikania dalej, dalej, dalej, dalej, zakończ, więc daruję sobie oopisywanie jej.
1. Kopiujesz do jakiegoś folderu pliki z CD1.
2. Wchodzisz do folderu SPEECH i zmieniasz nazwę pliku: speech.clu na speech1.clu
3. Kopiujesz do tego samego folderu pliki z CD2.
2. Wchodzisz do folderu SPEECH i zmieniasz nazwę pliku: speech.clu na speech2.clu
5. Uruchamiasz ScummVM.
6. Z prawej strony okienka klikasz na opcję "Dodaj grę".
7. Nawigujesz do folderu z grą. Gdy się w nim znajdziesz klikasz na przycisk Wybierz.

8. ScummVM powinien rozpoznać, że ma do czynienia z Broken Swordem i powinien pokazać coś takiego:

9. Jeśli chcesz grać na pełnym ekranie, teraz jest pora by to ustawić. Przejdź do karty Grafika i zahacz opcję użyj własnych ustawień grafiki, a następnie pełny ekran:

10. Gra pojawi się na liście. Aby zagrać, trzeba kliknąć dwa razy na tytuł lub na przycisk start. :-) Jeśli dorobisz się w przyszłości sejwów, z tego miejsca będzie też można wczytać grę (przycisk zapisz pod przyciskiem start).

W razie dalszych problemów pisz, postaram się pomóc.
--------------------
 
 
 kassiopestka 


Informacje
Aktualnie gram w: Anna's Quest
Pomogła: 3 razy
Dołączyła: 30 Lis 2015
Posty: 388
Wysłany: 2016-06-29, 23:36   

QiO - dzięki wielkie, bo planuję zrobić maraton przez wszystkie BS-y, a jedynkę mam w starej wersji i pewnie ten sam problem mnie dopadnie.
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu  
Zasady Postowania Opcje
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

 
Jumpbox
Skocz do:  


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Theme Abreo_LoteQ Created by Phantom © 2008-2009


Wszystkie czasy w strefie UTC + 1