No i na koniec retrospekcji paru fajnych acz zapomnianych tytułów zostawiłem sobie gierkę na którą ostrzę sobie apetyt:) a mianowicie Black Sails. Jako, że uwielbiam filmy utrzymane w klimacie "pirackim" z tajemnicami w tle np o Trójkącie Bermudzkim to ucieszyłem się na wieść, że gra point & click o podobnej fabule istnieje...
Całość akcji dzieję się na opustoszałym statku na który po dłuższym okresie żeglugi trafia para bohaterów. Jak się okazuje statek ma z góry obrany kurs, nie ma załadunku nie wspominając także o załodze:) Skrywa mnóstwo tajemnic i jak się okazuje w dalszej części rozgrywki - nie jest taki opustoszały jak się z początku wydawało:)
Duża wada gry to brak języka angielskiego!!! Tytuł jest w całości po niemiecku:( Nie muszę mówić skoro nie ma "inglisza" to i po "polszy" też nie pogramy. A szkoda, bo fabuła na pewno jest ciekawa i warta wgłębiania a tak to przyjemność z gry drastycznie spadnie... Nie zamierzam się jednak poddać i na pewno zagram w Black Sails (o ile znajdę ją gdzieś na sieci, bo tak jak wspominałem to zapomniany tytuł).
Aktualnie gram w: Filary Ziemi Pomogła: 9 razy Wiek: 50 Dołączyła: 26 Maj 2010 Posty: 3102 Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2012-10-05, 12:48
Grałam w wersję niemiecką tej gry. Klimat powalajacy, bardzo wciagająca i dobra gra, jeden z lepszych trillerow w jakie grałam do tej pory. Koniarek polecam sredecznie!!!
Aktualnie gram w: Filary Ziemi Pomogła: 9 razy Wiek: 50 Dołączyła: 26 Maj 2010 Posty: 3102 Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2012-10-06, 09:30
Z tego co wiem możną ja kupić na niemieckiej stronie. Ja mam ten luksus, że część gier przywozi mi moj znajomy, który na stałe mieszka w Niemczech. Niemcy są bardzo plodni, jesli chodzi o gry przygodowe, no i zdecydowanie wiecej jest tych gier wydawanych niż w naszym kraju. Ja osobiście głęboko w to wierzę, że ktoryś z naszych rodzimych wydawców zainteresuje się ta grą, bo warto, warto i jeszcze raz warto!!!!
Wiesz... raczej wydanie jej w Polsce jest bardzo mało prawdopodobne - zbyt długo to trwa. Wielka szkoda, bo zajęć z niemieckiego nigdy w życiu nie miałem, już prędzej wersja francuska by mi odpowiadała... Chyba, że jest jakieś nieoficjalne tłumaczenie... ale nic mi o tym nie wiadomo....
Wysłany: 2012-10-06, 12:11
Koniarek napisał/a:
Wiesz... raczej wydanie jej w Polsce jest bardzo mało prawdopodobne - zbyt długo to trwa. Wielka szkoda, bo zajęć z niemieckiego nigdy w życiu nie miałem, już prędzej wersja francuska by mi odpowiadała... Chyba, że jest jakieś nieoficjalne tłumaczenie... ale nic mi o tym nie wiadomo....
czasami lata czekamy na wydanie w Polsce jakieś pozycji , szczegolnie przygodówki, wiec moja nadzieja dalej nie wygasła Jesli chodzi o spolszczenie, ja tez nic na ten temat nie słyszałam. Mogę za to ręczyć, że wersja niemiecka jest genialna, czasami z samej intonacji glosu duzo mozna sie dowiedzieć. Zresztą grałam w kilka niemieckojęzycznych gier i wiekszość jest zdecydowanie lepsza od wersji angielskiej. To samo moge np powiedziec o Deponi, wersja niemiecka swietna, angielska juz zdecydowanie gorsza.
Masz rację, że lepszy jest brak tłumaczenia niż zły przekład... ale w moim wypadku, nie ważne jaki by nie był przekład z niemieckiego i tak sto razy lepiej niż grając po niemiecku nie rozumiejąc z fabuły zupełnie nic:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum