Aktualnie gram w: Filary Ziemi Pomogła: 9 razy Wiek: 50 Dołączyła: 26 Maj 2010 Posty: 3102 Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2015-06-16, 07:44 King's Quest
King’s Quest , to długo oczekiwana kontynuacja serii, jej dziewiąta odsłona na którą gracze musieli czekać aż osiemnaście lat. Ponownie przenosimy się w niej do świata fantasy. Tym razem wcielamy się w starego króla Grahama, który opowiada swojej wnuczce swoje przygody z lat młodzieńczych. Za tą produkcję, odpowiedzialne jest studio The Odd Gentlemen, autorzy The Misadventures of P.B. Winterbottom. Na trwających targach E3 studio zaprezentowało trailer z gry, której pierwszy epizod, noszący tytuł King’s Quest: Knight to Remember pojawić się ma w sprzedaży pod koniec lipca.
Aktualnie gram w: Filary Ziemi Pomogła: 9 razy Wiek: 50 Dołączyła: 26 Maj 2010 Posty: 3102 Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2015-07-01, 08:26
Na Steam ruszyła przedsprzedaż całego sezonu King's Quest. Pięć epizodów wraz z epilogiem można kupić za 39,99€ przedsprzedaż . Gra dostępna będzie od 28 lipca
Wysłany: 2015-08-31, 18:22
Drugi epizod King's Quest noszący podtytuł Rubble Without a Cause pojawi się w sprzedaży jesienią tego roku Akcja toczyć się będzie pięć lat po wydarzeniach z pierwszej części. Król Graham będzie musiał zmierzyć się z goblinami, które porwały mieszkańców Daventry.
Ktoś z forumowiczów już pogiercował nieco w nowego-starego King's Quest'a? Warto? Oglądałem parę gameplayów, jak i poczytałem kilka recenzji, ale także chciałbym usłyszeć co mają do powiedzenia o tym tytule inni fani przygodówek. ;)
Wysłany: 2015-09-09, 10:12
Kurasiu napisał/a:
Ktoś z forumowiczów już pogiercował nieco w nowego-starego King's Quest'a? Warto? Oglądałem parę gameplayów, jak i poczytałem kilka recenzji, ale także chciałbym usłyszeć co mają do powiedzenia o tym tytule inni fani przygodówek. ;)
Troszkę grałam przechodząc etap w jaskini. Podoba mi się humor Myślałam, że będę mieć problemy z elementami zręcznościowymi, ale wcale nie jest tak źle, jak mi się wydawało. Grafika też w porządku. Nie mam porównania względem poprzednich gier z serii, bo w żadną niestety nie grałam, ale ta wydaje się być całkiem porządną grą
Wysłany: 2015-12-08, 12:36
QiO napisał/a:
Ten King's Quest to jest dalej jaki jak stare przygodówki Sierry? (Tzn. czy można zużyć przedmiot za wcześnie i przez to nie ukończyć gry?)
Wprawdzie nie grałam w te stare gry Sierry, ale w tym wypadku, wprawdzie przeszłam tylko pierwszy epizod, bo tylko ten póki co jest dostępny, ale nic takiego się mi nie zdarzyło
Aktualnie gram w: Runaway: A Road Adventure Pomógł: 4 razy Dołączył: 08 Paź 2015 Posty: 396
Wysłany: 2015-12-08, 14:10
Ja też w nie nie grałem, bo naczytałem się o takich przypadkach i nie poczułem się zachęcony.
Próbowałem grać w nową wersję Larry'ego ale mi nie podeszła.
Wysłany: 2015-12-08, 14:18
QiO napisał/a:
Próbowałem grać w nową wersję Larry'ego ale mi nie podeszła.
Też ją mam, wydanie z gazety i jakoś nie mam odwagi jej ruszyć. Problem w tym, że bohater gry działa niekorzystnie na moje nerwy Grałam tylko w Larry 7 i nie była to moja ulubiona przygodówka
Aktualnie gram w: Runaway: A Road Adventure Pomógł: 4 razy Dołączył: 08 Paź 2015 Posty: 396
Wysłany: 2015-12-08, 14:35
Jak dla mnie to to jest bardzo nieprzystępna gra. O ile dobrze pamiętam, to trafiamy do miasta z miasta i mamy znaleźć miłość. W najbliższych okolicach nie ma niczego, co naprowadza na jakikolwiek fabularny wątek, parę dolarów, które mamy można wydać na rzeczy, które nie przyniosą żadnego skutku, a znalezione przedmioty można zagospodarować w podobny sposób. Grałem może z pół godziny i jedyne wrażenie, jakie wyniosłem to przeczucie żeby nie grać dalej.
Nie rozumiem, dlaczego ta seria odniosła taki sukces.
Bo to trzeba mieć szurnięte poczucie humoru. Ja kocham Larry'ego, choć grałam tylko w "siódemkę" i odświeżoną "jedynkę". Próbowałam kiedyś zacząć od oryginalnej "jedynki", ale jak mnie taksówka rozjechała pod barem ze 30x, to się poddałam - masakra z takim sterowaniem. Nie umiałam dojść, jak chodzić w tej grze, w sensie - jak po wyjściu z taksówki wejść na chodnik.
Odświeżona wersja obfituje w wiele aluzji do współczesnej popkultury - to też jej urok. No przy "siódemce" kwiczałam ze śmiechu dzięki Stuhrowi w roli Larry'ego i dzięki niezapomnianej Jańci. :) Bardzo trudne zagadki, zaangażowałam cała rodzinę, włącznie z nieletnimi, do odgadywania, jak wydoić bobra i takie tam. Kapitalny czas, to była moja pierwsza przygodówka i dzięki Larry'emu pokochałam ten gatunek, choć początkowo grałam tylko w same zwariowane. Teraz gram we wszystkie, omijam tylko horrory.
Hmm, z tego co słyszałem od innych druga część już nie ma takiego humoru jak jedynka, plus jest dość mocna zmiana klimatu (na o wiele bardziej ponury). Hmmm, grał już ktoś w część numer dwa? Może potwierdzić?
Wysłany: 2015-12-21, 21:59
Niestety jeszcze nie grałam i pewnie przed świętami nie zdołam, ale jak tylko ogarnę świąteczny zamęt zamierzam dokończyć pierwszy epizod i zagrać w drugi. Bardzo chętnie podzielę się wrażeniami
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum