Aktualnie gram w: Filary Ziemi Pomogła: 9 razy Wiek: 50 Dołączyła: 26 Maj 2010 Posty: 3102 Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2015-09-24, 07:32 Minecraft: Story Mode
Minecraft: Story Mode, to kolejna epizodyczna gra studia Telltale Games osadzona w świecie Minecrafta i stworzona we współpracy ze szwedzką firmą Mojang AB, twórcą Minecrafta. W grze wcielamy się w w bohatera imieniem Jesse. Kiedy światu grozi zagłada, jedynym ratunkiem jest pomoc bractwa zwanego Zakonem Kamienia. Jesse postanawia więc wyruszyć w podróż celem odnalezienia owego zakonu. Gra jest klasyczną przygodówkę, w której tak jak w przypadku poprzednich produkcji studia Telltale Games nie zabraknie szeregu niezwykle trudnych wyborów, jakich będzie musiał dokonać nasz bohater. Minecraft: Story Mode składać się będzie z pięciu epizod, a pierwszy z nich zadebiutuje 13 października 2015 roku.
Aktualnie gram w: Runaway: A Road Adventure Pomógł: 4 razy Dołączył: 08 Paź 2015 Posty: 396
Wysłany: 2015-10-13, 19:15
Nie mam bladego pojęcia, dlaczego Minecraft stał się tak silną marką, że próbuje się na nim zarobić nawet robiąc przygodówki (tudzież visual novele; nie wiem, nie grałem, ale do gierek od Telltale podchodzę z rezerwą). Myślałem, że książki to już szczyt.
Aktualnie gram w: Filary Ziemi Pomogła: 9 razy Wiek: 50 Dołączyła: 26 Maj 2010 Posty: 3102 Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2015-10-13, 19:25
QiO napisał/a:
Nie mam bladego pojęcia, dlaczego Minecraft stał się tak silną marką, że próbuje się na nim zarobić nawet robiąc przygodówki (tudzież visual novele; nie wiem, nie grałem, ale do gierek od Telltale podchodzę z rezerwą). Myślałem, że książki to już szczyt.
Ja mam mieszane uczucia co do tej gry. Po pierwsze mam juz troszkę dość gier epizodycznych, po drugie nie przepadam za Minecraftem i grani Lego. Zagram w niej tylko wtedy, gdy będą w sprzedaży już wszystkie epizody i gdy naczytam się o niej pozytywnych komentarzy.
Aktualnie gram w: Runaway: A Road Adventure Pomógł: 4 razy Dołączył: 08 Paź 2015 Posty: 396
Wysłany: 2015-10-13, 19:57
Gry Lego zazwyczaj nie są takie złe, bo to to przeważnie platformówki 3D, a tych obecnie nie wychodzi za wiele, lecz inną sprawą jest to, że Lego nie jest w nich zupełnie potrzebne. W kilka grałem i było całkiem przyjemnie, chociaż bez żadnej głębi i szaleństw fabularnych, bo zazwyczaj są one na licencji, a poza tym są adresowane głównie do dzieci.
Wysłany: 2015-10-13, 20:07
Póki co opinie na jej temat, których już na Steam jest całkiem sporo, są mieszane. Nie brakuje negatywnych, więc spokojnie będę ogrywać to co mam, a mam tego trochę Minecraft w przygodowej wersji musi na mnie poczekać
Wysłany: 2015-10-26, 09:31
Wydaniem tej przygodówki w Polsce, zajmie się firma Techland, która wyda grę na PC, PS3, PS4, X360 i XONE. Jej premiera przewidziana jest na 30 października tego roku klik. Pudełko zawierać będzie pierwszy epizod gry, a także klucz pozwalający na pobranie pozostałych odcinków.
Wysłany: 2015-10-29, 08:16
Drugi epizod najnowszego dzieła Telltale Games i szwedzkiego studia Mojang AB jest już dostępny dla graczy. Minecraft: Story Mode:Assembly Required - epizod 2 można zakupić za pośrednictwem Steam, a także w sklepie gog.com
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum