Aktualnie gram w: Filary Ziemi Pomogła: 9 razy Wiek: 47 Dołączyła: 26 Maj 2010 Posty: 3095 Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2014-07-07, 12:36 A Golden Wake
A Golden Wake, to klasyczna przygodówka w stylu retro, za której powstanie odpowiedzialne jest amerykańskie studio Grundislav Games, współpracujące ze studiem Wadjet Eye Games, znanym z takich produkcji jak Gemini Rue, Resonance, seria Blackwell, czy The Shivah. Przenosimy się do Ameryki lat dwudziestych minionego wieku. Wcielamy się w postać sprzedawcy, Alfie Banksa, który widząc jak szybko inni się bogacą postanawia pójść ich śladem. Nawiązuje więc kontakty z podejrzanym świadkiem. Wśród nich są skorumpowani politycy, przemytnicy i handlarze alkoholem. Gra oparta jest na prawdziwych wydarzeniach. Oprawa graficzna utrzymana jest w stylu retro. Pozycja pojawić się w ma w sprzedaży w październiku 2014 roku.
Aktualnie gram w: Filary Ziemi Pomogła: 9 razy Wiek: 47 Dołączyła: 26 Maj 2010 Posty: 3095 Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2014-09-18, 19:04
ja_joanna napisał/a:
Liczyłam na lepszą grafikę
Grafika w stylu retro staje się coraz bardziej popularna. Nie przeszkadza mi taka forma gry, jeśli sama przygodówka ma ciekawą i wciągającą fabułę i pomysłowe zagadki. Gorzej jak gra oprócz straszenia pikselami odstrasza czasówkami, tak jak to było w przypadku Gemini Rue.
Wysłany: 2014-10-03, 16:17
Studio Wadjet Eye Games udostępniło demo tej przygodówki na PC, Mac i na Linuxa. Wersję demonstracyjną tej gry można pobrać także za pośrednictwem platformy Steam.
Wysłany: 2014-10-13, 16:20
Gra swoją premierę miała 9 października. Można ją nabyć miedzy innymi za pośrednictwem platformy Steam w cenie 14,99€ klik lub w sklepie gog.com w cenie €11.89 klik.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum